Κυριακή 28 Μαΐου 2017




Ο Πρίγκιπας και το κλειδί του Κάστρου


    Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας πρίγκιπας που ήταν πάνω σε ένα άλογο.
    Καθώς προχωρούσε, είδε από μακριά ένα κάστρο που έμοιαζε έρημο. Πλησίασε και έσπρωξε την πόρτα. Εκείνη άνοιξε και ο πρίγκιπας μπήκε στην αυλή. 

Σχετική εικόνα
Ξαφνικά καθώς περπατούσε σκόνταψε σε ένα μεγάλο κλειδί που ήταν στην αυλή. Απόρησε πως βρέθηκε το κλειδί εκεί. Σκέφτηκε ότι από κάποιον θα έπεσε και άρχισε με το μυαλό του να ψάχνει το τι μπορεί να ανοίγει.


   Το πιο πιθανό ήταν να ανοίγει μια μεγάλη πόρτα, αφού το κλειδί ήταν πολύ μεγάλο. Άρχισε να ψάχνει από εδώ και εκεί μέσα στο κάστρο μέχρι να βρει αυτή τη μεγάλη πόρτα. Σκεφτόταν ότι για να είναι το κλειδί τόσο μεγάλο κάτι σπουδαίο κρύβεται εκεί μέσα.

    Μετά από πολλές ώρες ψαξίματος, τελικά ο πρίγκιπας έφτασε σε μια τεράστια πόρτα. Δοκίμασε να την ανοίξει με το κλειδί που κουβαλούσε τόση ώρα. Βρέθηκε μπροστά σε ένα δωμάτιο που ήταν γεμάτο με χρυσά νομίσματα.
     Ο πρίγκιπας τα έχασε. Άρχισε να μαζεύει όσα περισσότερα νομίσματα μπορούσε. Όταν γέμισε όλες τις τσέπες του και τα τσουβάλια που βρήκε, έφυγε τρέχοντας. Φόρτωσε τα τσουβάλια στο άλογο του και έφυγε μακριά. Θα έδινε τα νομίσματα αυτά σε όλους τους φτωχούς.

   Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου